مهمترین تکنیک ها در آزمون های آزمایشی

مهمترین تکنیک ها در آزمون های آزمایشی

برای موفقیت در هر آزمونی بهتر است مهارت هایی را بیاموزیم تا با استفاده از آنها بتوانیم توانایی های نهادینه در وجودمان را شکوفا کنیم و به نتیجه بهتری در آن آزمون دست بیابیم. مثلا برای موفق شدن در امتخان های تشریحی یک روش درس خواندن و پاسخ دهی وجود دارد و در آزمون های آزمایشی کنکور یا تست زدن نیز روش های مخصوص خود را دارد. در این مقاله سعی دارم که به بررسی انواع تکنیک های آزمون دادن و روش های تست زنی درست بپردازیم و از شما توقع دارم که پس از مطالعهء این مقاله،این تکنیک ها را در آزمون های تستی پیش رویتان به کار بگیرید تا در وجودتان به عادت تبدیل شوند. یاد گرفتن هنر آزمون دادن میتواند زمینه خوبی را برای موفقیتتان در آزمون ها ایجاد کنند. همچنین ممکن است شما با خلاقیتتان روش های دیگر آزمون دادن رو ابداع کنید که این اتفاق میتواند بهترین حالت بازخورد مثبت خواندن این مقاله باشد. هرکاری که میکنید فقط از شما خواهش میکنم واقع بین باشید و انتظار نداشته باشید با یاد گرفتن انواع روش های تست زنی ، آزمون بعدی را بترکانید. میزان و کیفیت مطالعه شما برای دریافت نتیجه بهتر در تست زدن مهمترین فاکتور است.

 

تکنیک های آزمون دادن و تست زدن درست

در طول زندگیمان با آزمون های زیادی سر و کله میزنیم؛اصلا بد نیست بگوییم زندگی نیز خودش یک آزمون هیجان انگیز و بزرگ است که سالن امتحانی آن به وسعت جهان است و این ما هستیم که با انتخاب هایمان،سرفصل های پیش رویمان را دست در دست طراح آن تعیین میکنیم. آزمون بزرگ زندگی ما خودش به آزمونک های به ظاهر کوچکی تقسیم میشود که به خودی خود هم برهه ای از زندگیمان را تشکیل میدهند و هم میتوانند تاثیر شگرفی در آزمون ها و تجربه های پیش رویمان بگذارند؛از جمله همین کنکور خودمان!که تاثیر آن بدون اغراق در اکثر جوانب زندگی آینده شما دوستان عزیز نمود زیادی پیدا خواهد کرد؛از روابط گرفته تا طرز تفکر و موارد متعدد دیگری که بحث در رابطه با آنها در این مختصر نمیگنجد و خود مقاله ای جدا میطلبد.

اما برای بررسی انواع روش تست زنی و تکنیک آزمون دادن از روش های تجربه شده ای نظیر تکنیک آزمون دادن زمان های نقصانی به روش درست ، روش تست زنی صحیح ضربدر منها و بازگشت شروع میکنیم. درباره هنر آزمون دادن به ذکر نکات کاربردی و مهمی میپردازم که با عملی شدن آنها میتوان نتایج مطلوبی را در ازمون های تستی بدست آورد. پس بی معطلی به سراغ آنها برویم.

روش تست زنی ضربدر منفی

در آزمون های تستی حتما برایتان پیش آمده است با سوالاتی مواجه بشوید که در همان اولین نگاه تشخیص دهید با آن سوال چند چند هستید و سطح علمی شما آیا برای حل آن سوال مناسب است یا نه یا اینکه آیا آن سوال وقت گیر هست و هزاران حالت دیگر… . بطور (کلی) در مواجهه با یک سوال یه حالت پیش میاید:

  • سوال را کاملا بلد هستید و آن را حل کرده و گزینه درست را علامت میزنید
  • روش حل سوال را میدانید ولی حل آن سوال وقت گیر است
  • آن سوال مثل غریبه ایست که نه میدانید چیست و به هیچ طریقی توانایی حل کردن آن را ندارید

در این روش آزمون دادن در صورت رخ دادن حالت اول، بی معطلی سوال را حل کنید و با علامت زدن جواب آن در پاسخنامه با آن سوال تصفیه حساب کنید. اگر حالت دوم پیش آمد،علامت ضربدر در کنار شمارهء سوال بزنید تا پس از بررسی تمام سوالات طبق تکنیک آزمون دادن با بهره مندی از زمان های نقصانی (که گفته خواهد شد) به سراغشان بروید و با صرف زمان بیشتر به حل کردن آنها بپردازید به این امید که به پاسخ صحیح دست بیابید.

اگر خدای ناکرده حالت سوم پیش آمد(که معمولا هر ساله در آزمون سراسری ازین قبیل سوالات برای غربال رتبه های برتر می آید)، بد به دلتون راه ندهید و با گذاشتن یک علامت منفی در کنار شمارهء این سوالات چالشی خودتان را از شر آنها خلاص کنید و دیگر نه به آنها فکر کنید و در ادامهء روند آزمون سراغ آنها برای حل کردنشان نروید!

ین توضیح کلی تکنیک ضربدر منفی بود که بر خلاف ظاهر ساده اش میتواند هم در مدیریت زمان در حین آزمون تاثیر مثبتی داشته باشد و هم شما را از سردرگمی در حین آزمون دادن دور کند. ازتون میخوام مفهوم این روش را بگیرید و الان با خودتون این فکرها را نکنید که آیا حتما علامت ضربدر و منفی باید استفاده شود یا میشود از شکلک های دیگر استفاده شود! انواع دیگر روش های تست زنی میتوانند مکمل روش ضربدر منفی باشند. پس بیاید باهم هنر آزمون دادن را بیاموزیم و از روش های آزمون دادن برای بهتر شدن خودمان استفاده کنیم.

تکنیک آزمون دادن درست با روش زمان های نقصانی

اگر بخواهم خیلی ساده بگویم این روش با هدف ذخیرهء زمان به منظور مرور سوالات و حل سوالات علامت ضربدر دار استفاده میشود. بگذارید با یک مثال ساده بهتون بگم؛کل زمان در نظر گرفته شده برای حل سوالات عمومی کنکور 75 دقیقه است. 17 دقیقه برای دینی، 18 دقیقه برای ادبیات، 20 دقیقه برای عربی و 20 دقیقه برای زبان.  در روش آزمون دادن زمان های نقصانی شما خودتان را باید ملزم بکنید تا برای هر درس 15 دقیقه وقت بگذارید؛بر این نکته تاکید میکنم حتی اگر در زمانی که برای خودتان مقرر کردید تمام سوالات یک درس عمومی را بررسی نکردید از آن درس بگذرید و سراغ بررسی سوالات دیگر دروس عمومی بروید.

با یک حساب و کتاب ساده در میابیم در صورت عملی کردن این تکنیک آزمون دادن ، درست پس از پایان بررسی همه سوالات عمومی یک ربع وقت اضافه ذخیره میکنید(75 دقیقه منهای چهار تا یک ربع  میشود 15 دقیقه).حالا که توانستید 15 دقیقه وقت اضافه بیاورید در این زمان باقی مانده به بررسی سوالات علامت ضربدر دار و سوالات بررسی نشده بپردازید و در پایان دفترچه عمومی را تحویل مراقب آزمون بدهید؛ تبریک میگویم!شما توانستید به بهترین شکل ترتیب سوالات عمومی کنکور را بدهید. به خاطر داشته باشید که با توجه به روش درس خواندن شخص شما میبایست انواع روش های تست زنی را در آزمون استفاده کنید.

شاید شما هم دوست داشته باشید

بدون دیدگاه

پاسخ دهید